Akcija: Loči odpadne mobitele in baterije ter poskrbi za prihodnost

akcija_mobiteli

V Ljubljani poteka v mesecu novembru (od 25.10.2012 do 25.11.2012) akcija zbiranja odpadne električne in elektronske opreme (E-odpadki) ter odpadnih baterij, jo ZEOS izvaja skupaj s Snago Ljubljana, Telekomom Slovenije in Varto.

Akcija poteka v Zbirnih centrih ravnanja z odpadki na Barju, Brezovici, Igu , Škofljici, Vodicah in Medvodah.

robot_1V akciji lahko sodeluje vsak, ki na enega od navedenih zbirnih centrov prinesete katerokoli E-odpadek, odpadno baterijo ali odpadno sijalko. Vsak udeleženec akcije prejme kupon, s katerim lahko sodeluje v nagradnem žrebanju za HLADILNIK ALI MALE GOSPODINJSKE APARATE.

V sklopu akcije pa sodelujejo tudi ljubljanski šolarji, ki na šolah zbirajo odpadne mobilne telefone in odpadne baterije. Tudi ti udeleženci so nagrajeni z drobno pozornostjo organizatorjev akcije.

robot_2V okviru akcije pa vas vabimo tudi, da si ogledate multimedijsko vozilo E-transformer, ki vam bo na voljo 9.11.2012 (med 8. in 16. uro) na Vegovi ulici ali 29.11.2012 na Gospodarskem Razstavišču, kjer bo potekal zaključek akcije z žrebanjem. E transformer si lahko ogledate na povezavah:

https://www.youtube.com/watch?v=tyE9WG6SEkA&feature=plcp

http://life.zeos.si/sl/novice-in-dogodki/e-transformer-na-obisku.html

Tudi na teh dveh lokacijah vas vabimo, da oddate odpadne mobilne telefone in odpadne baterije.

Upamo, da bomo skupaj z vami razširili vest o pomembnosti pravilnega ravnanja z E-odpadki in odpadnimi baterijami, zato naj bo poročilo naše skupne akcije

odloci

Akcija poteka v okviru osveščevalnega LIFE+ projekta

pdf Plakat: Loči odpadne mobitele in baterije ter poskrbi za prihodnost  1.57 Mb

akcija_mobiteli_logo