Pot pod noge!

Pot pod noge!

E-transformer - solarno multimedijsko vozilo podjetja ZEOS - ravnanje z odpadno električno in elektronsko opremo, se v okviru LIFE+ Slovenske osveščevalne kampanje ravnanja z OEEO “Odločuj”, podaja na organizirano poletno turnejo po Sloveniji.

S poslanstvom ozaveščanja o okoljskih vprašanjih v zvezi s proizvodnjo in uporabo električne in elektronske opreme (OEEO), pravilnim ravnanjem z OEEO in njihovo obdelavo ter predelavo (vključno s ponovno uporabo in recikliranjem) bo E-transformer v juliju in avgustu obiskal 5 največjih Mercator centrov po vsej Sloveniji, kjer bo na dvodnevnih dogodkih animiral z zanimivim programom za družine ter zlasti njihove najmlajše člane.

30. – 31.7.

Mercator center Ljubljana Šiška

3. – 4.8.

Mercator center Maribor Tabor

7. – 8.8.

Mercator center Novo mesto

10. – 11.8.

Mercator center Koper 2

17. – 18.8.

Mercator center Kranj Savski otok

E-transformer je zložljivo vozilo, opremljeno z najnovejšo multimedijsko in svetlobno predstavitveno opremo, ki se v celoti napaja iz lastne solarne elektrarne Gorenje Solar, nameščene na strehi vozila. Gre za osrednje komunikacijsko orodje kampanje “ODLOČUJ!”, ki ga sofinancirata Evropska komisija z instrumentom LIFE+ in Ministrstvo za kmetijstvo in okolje RS. V notranjosti vozila so v obliki eksplozijskih sestavnic razstavljeni veliki in mali gospodinjski aparati, mobilni telefon, LCD televizor in raznovrstna e-oprema, ki obiskovalce opozarja na okolju in zdravju škodljive snovi in pomembnost pravilnega ravnanja s tovrstno opremo.

Vabimo vas, da nas obiščete!

ZEOS

pot_pod_noge_1pot_pod_noge_2pot_pod_noge_3