Predstavitev projekta Life+ EKO šolam

Predstavitev projekta Life+ EKO šolamKoordinatorji programa Ekošole se že tradicionalno, že na začetku šolskega leta, zberejo na nacionalni konferenci na Brdu pri Kranju. Tako jih je tudi dne 5.10.2011 uvodoma nagovoril minister za okolje in prostor dr. Roko Žarnić, ki je med drugim poudaril, da se je program Ekošola v Sloveniji razvil v zares široko mrežo ustanov. Največji poudarek so na konferenci namenili predstavitvi programa dela in projektov za novo šolsko leto.

Tako Ekošola načrtuje nekatere vsebinske in organizacijske nadgradnje programa. Na dogodku smo predstavili projekt »Slovenia WEEE campaign«, kjer bo vključenih 280 slovenskih izobraževalnih ustanov. V predstavitvi smo se osredotočili predvsem na akcijo nadgradnje računalniških terminalov (EKO terminali) in promocijskega vozila, kateri glavni cilj je širjenje znanja in informacij ter motivacija šolarjev pri zbiranju informacij o tem, kaj se dogaja v njihovem okolju glede ustreznega ravnanja z OEEO. Predstavitev je požel velik odziv in interes sodelovanja prisotnih šol, tako je interes za sodelovanje v projektu Life+ izkazalo skoraj 100 prisotnih koordinatorjev iz najrazličnejših šol iz celotne Slovenije.

predstavitev_eko_solam_1predstavitev_eko_solam_2predstavitev_eko_solam_3predstavitev_eko_solam_4predstavitev_eko_solam_5predstavitev_eko_solam_6