EKO DAN NA ČAROBNI DAN

POMAGAJTE NAM OHRANITI NAŠE OKOLJE

PRINESITE E-ODPADKE TER ODPADNE BATERIJE NA ČAROBNI DAN V ARBORETUM

EKO DAN NA ČAROBNI DAN Vedno bolj se zavedamo, da je naše okolje potrebno negovati in ohranjati, da ga bodo lahko uživali tudi naši otroci.

V ta namen bomo na ČAROBNEM DNEVU V VOLČJEM POTOKU v nedeljo 1.9.2013 zbirali odpadne baterije in manjše električne aparate (telefoni, MP3, igrače na baterije in/ali elektriko, el. orodje, brivnike, sušilnike las....

Vabimo vas, da malo pobrskajte po vašem domu in navedene odpadke prinesete k nam. Vse zbrano bomo pravilno obdelali in predelali ter s tem zagotovili, da nevarne komponente in sestavine ne bodo obremenjevale našega okolja.

Obenem vas vabimo, da si ob oddaji E-odpadkov in odpadnih baterij ogledate pomembnost pravilnega ravnanja z odpadki v prav posebnem vozilu E-transformerju. Tukaj boste tudi preizkusili, koliko vaše lastne energije je potrebno, da zasveti ena sijalka, zaigra radio, vaši najmlajši pa bodo lahko zaigrali igrico ZETRIS in ustvarjali risbice. Vsak otrok, ki bo s seboj prinesel risbico na temo:

E ODPADKE LOČUJ IN OKOLJE VARUJ! ali jo ustvaril ob E-transformerju, bo prejel kupon in sodeloval v žrebanju za darilne pakete.

ODLOČI SE IN LOČI – ODLOČUJ!