• »E - odpadke ločuj in okolje varuj!«

  Navedena akcija poteka v sklopu LIFE+ projekta Slovenska osveščevalna kampanija ravnanja z odpadno električno in elektronsko opremo (LIFE10 INF/SI/000139), akcije C2 Dan odprtih vrat. V navedeni akciji bomo izvedli osveščevalno zbiralne akcije po slovenskih občinah z namenom osveščanja o pomembnosti pravilnega ravnanja in oddajanja odpadne električne in elektronske opreme (E-odpadkov) in odpadnih baterij. V občinah, bomo skupaj z njihovimi izvajalci javnih lokalnih služb ravnanja z odpadki, izvedli mesečno akcijo zbiranja E-odpadkov, občanom razdelili letake, na ogled postavili E-transformerja. V sklopu vsake akcije pa bomo za sodelovanje nagradili enega občana z novim hladilnikom.

  anketa_2

  Read more...
 • Zaključek nagradne igre EKO-terminali in razglasitev zmagovalne šole

  Zaključek nagradne igre EKO-terminali in razglasitev zmagovalne šoleNekdanji terminali za potrjevanje zdravstvenih izkaznic so postali EKO terminali!

  Zahvaljujemo se vsem sodelujočim šolam pri izvajanju projektne akcije »EKO terminali« v okviru vseslovenskega ozaveščevalnega projekta "Odločuj!" Life+ Slovenska OEEO kampanja.

  Read more...
Komunaliada 2017

V okviru projekta smo se udeležili letošnje KOMUNALIADE, ki se je zgodila v Krškem 9. in 10. junija 2017. KOMUNALIADA je tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije. Je dvodnevni dogodek, kjer se poleg razstave komunalne opreme udeleženci pomerijo v delovnih in športnih tekmovanjih. Dogodka se po navadi udeleži preko 2.500 ljudi.

carobni dan 2 Dne 24. maja smo obeleževali Dan parkov. Pridružili smo se dogodku v Mariboru, ki ga je organizirala Snaga Maribor d.o.o. v Mestnem parku ob zaključku natečaja, pri katerem so sodelovali okoliški vrtci.

Na dogodku so bile na razstavi vse njihove stvaritve - eko drevesa, ki so jih iz odpadnih materialov oblikovali otroci.

Thumbnail imageNova spletna stran projekta LIFE http://lifeslovenija.si/ nam je zelo všeč. Namenjena je ozaveščanju o LIFE programu, promociji LIFE projektov v Sloveniji ter s tem spodbujanju organizacij in podjetij k prijavi LIFE projektov in posledično izboljšanju učinkovitosti Slovenije pri izvajanju LIFE programa.

Thumbnail imageECOTIC je prva kolektivna shema Romunije na področju OEEO, ustanovljena leta 2006 z namenom zbiranja OEEO v državi. Projekt ECOTIC pa se je začel novembra 2014 in je eden izmed najobsežnejših ozaveščevalnih projektov v Romuniji, njegov namen pa je informiranje in izobraževanje o pravilnem ravnanju z OEEO, financiran pa je s strani LIFE+. Pomembna aktivnost v sklopu projekta je tudi ECOTIC karavana, potujoča razstava o OEEO, ki je nastala po zgledu našega E-transformerja.

»E – ODPADKE LOČUJ IN OKOLJE VARUJ!«

moto1

Komunala Nova Gorica d.d., Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina d.o.o. in družba ZEOS d.o.o.
organizirajo veliko akcijo zbiranja odpadne električne in elektronske opreme ter odpadnih baterij. 

AKCIJA JE POTEKALA OD 26.1.2015 DO 19.2.2015 V VSEH ZBIRNIH CENTRIH RAVNANJA Z ODPADKI

REZULTATI IN SEZNAM SODELUJOČIH ŠOL...

Več o akciji...

Tuesday, 05 November 2013 08:55

Poročilo o projektu

Časopis, strani 7, 8, 12, 13 in 14

Čistko, julij 2013 Spoznavanje ustreznega ločevanja odpadne elektronske in električne opreme tudi z E-transformerjem

Akcija "odločuj! Odpadno električno in elektronsko opremo" sedaj tudi v občini Kidričevo.

Print, strani 36, 37 in 38

Okolje, julij 2013 Lastništvo nad OEEO naj pripada proizvajalcem

Mag. Emil Šehič, direktor sheme ZEOS za ravnanje z OEEO in OPBA, ocenjuje, da je pri zbranih in obdelanih količina odpadkov bisrvena rast. Tako je bilo tudi lani.

Print, stran 9

naslov Sedemsto telefonov – en zlat prstan

Ekipa družbe Zeos v sklopu projekta LIFE+ s pomočjo multimedijskega vozila e-transformer že skoraj deset mesecev po Sloveniji opozarja na pravilno ravnanje in recikliranje odpadne električne in elektronske opreme.

Web

Kostak.si, 26. 7. 2013 Poletna akcija zbiranja odpadne električne in elektronske opreme

Podjetje ZEOS d.o.o. v sodelovanju s podjetjem KOSTAK d.d. organizira akcijo zbiranja odpadne električne in elektronske opreme (E-odpadki), ki bo potekala od 1. 8. 2013 do 12. 9. 2013.

www2.kostak.si/novice.aspx?ID=348

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>
Page 1 of 17